Затова днес ще обърна внимание към белия чай.
Белите видове чай имат строга процедура на събиране и обработка. Счита се, че белият чай може да се събира сутрин от 5 до 9 часа. По времето на събиране, нямате право да използвате в храната си подправи, лук, чесън и алкохол, а също така и други силно миришещи съставки.
Предполага се, че може да се повлияе на аромата на чайните листа. За чая се събират само връхните 1 или 2 листа, после те се държат над пара в течение на 1 минута и се сушът. Защото като ги наберат, те се подлагат на нещо от типа на водна пара, където се издухват и после се оставят да изсъхнат, без да им друга намеса.
Благодарение на това ферментацията на белия чай протича по естествен, път без използване на специални технологични новости.
Практически процесът на сушене на белия чай е такъв, чрез който производителят може някак да повлияе на крайния продукт. Именно поради това към него се подхожда с особено внимание.
Тагове:
Листа от глухарче с ориз
КАК НИ СТРИЖЕХА ЕДНО ВРЕМЕ – СПОМЕНИ НА ...